2015. július 18., szombat

Vivere Militare Est V. rész

Elöljáróban annyit hogy ez a fantasy történetem ötödik része. A Diablo-játék világában játszódik, viszont nem ragaszkodom teljesen az abban történtekhez csak magához az alapcselekményhez és a főbb karakterekhez.

  Ha valaki nem ismerné a játékot annak: http://www.diablohungary.hu/hirek/diablo-i/mi-az-a-diablo-_2012-04-01

 Még annyit hogy története(i)mben fellelhető káromkodás és szexuális utalás, tehát ha az ilyesmi nem fér bele neked akkor ne olvasd tovább.

Vivere Militare Est IV. rész

V. fejezet Lut Gholein

 A halott nő feltápászkodott és kitépte a démon beleit majd megfojtotta vele tulajdonosát.
Rég nem mulattam ilyen jól – gondolta Nufar miközben a démon haldokolt.
 Mellettük két holló csipkedte egy halott démon húsát. Ostoba madarak. Holnapra halottak lesznek. Kevés ember tudta, de a démon hús mérgező. Azért egy hollótól igazán elvárható hogy okosabb legyen, mint az emberek.
 Körülnézett a sikátorban hogy megnézze maradt-e még valahol élő démon.
 Mikor a démonok beszivárogtak a városba a csatornán át, az emberek pánikban törtek ki. A csőcselék egymástól raboltak vagy az élelmiszerraktárakat fosztották ki csoportosan. Mindenki megpróbálta menteni a szeretteit, az értéktárgyait, de legfőképpen a saját életét.
 Jerhyn őexcellenciája próbálta megtartani a rendet biztató beszédeivel, de amikor a tömeg fellázadt és lerángatták az emelvényéről majd halálra verték (az őreivel együtt) már nem tűnt olyan nyugodtnak.
  A pánik és erőszakoskodás eredményeképp rengeteg hulla volt az utcákon így Nufar nyugodtan tudta űzni művészetét bár ezt be kellett látnia, hogy húsz év alatt sokat romlottak a képességei. Egypár hullának hiányzott egy csontja vagy fel sem tudtak támadni normálisan. Ráadásul kevés démon hulla volt , márpedig emberi csontvázakkal nem lehet sokáig húzni bár már két démon hullája is volt ezzel a néggyel, akiket pedig itt talált a sikátorban  már hat lesz.  
 Mindegyik gerinces, kutyaszerű démon volt, akiknek nagyon kifinomul hallásuk és látásuk van viszont vakok. Mászó lábuk és tépő fogaik vannak. A nekromanták csak vak kutyáknak hívják őket bár a tudományos nevük Canis talpa.
 A rendje módszereinek egyik alapja volt az alapos anatómia nem csak az embereké, hanem minden élőlényé.
  A nőt, akit csócsáltak feltámasztotta és az egyik démon ellen küldte, démonjait és három ember hulláját pedig a másik háromra uszította.  Még szerencse hogy a nem dobtam ki a csontom. Ahhoz hogy valaki feltámaszthasson valakit hosszú rituálék és véráldozatok sora kell. Viszont, ha valaki ezt egy csonton (célszerű a combcsont) hajtja végre akkor a csont életsejteivel tudja irányítani a kiválasztott áldozatot, de ehhez nagy mennyiségű vérre és sok rituáléra van szükség, na meg rengeteg gyakorlásra.
  Bár ennek van egy hátránya: nem lehet tökéletes testet létrehozni. Vagy a test váza vagy csak a hús és izom támad fel és mivel a húst és izmot nehéz mozgatni meg nem is hatékony ezért szinte minden nekromanta csontvázakat használ.
Ki kéne már jutnom ebből az istenverte városból. – gondolta Nufar miközben figyelte hogyan marcangolja hullája a halott démont.
- Még jó hogy a hallottakra nem hat a mérgező hús – jegyezte meg.
 Csak idő kérdése hogy a démonok betörjenek vagy, hogy a város népe meghal éhínségben. Az excellenciás úr halála után a fiai próbálták átvenni a hatalmat, de a nép ő ellenük is fellázadt így kénytelen voltak bezárkózni a palotájukba.
 A nép az óta (na, nem mintha azelőtt nem) teljesen pánikba esett és eluralkodott a káosz az egész városban.
 Egy baja volt ezzel Nufarnak: hogy ő is bent volt.
A kapukon át nem mehet, ahogy a falakon sem mászhat, át hisz ott várna rá három-százezer üvöltő démon. Annyi démon hullát nem tud összeszedni, hogy, legyőzze őket. Talán hogy ha ismét hatan lennének, fel tudnák venni velük a versenyt. De felesleges ezen töprengeni hisz Sellaria és a barbár valószínűleg hallottak, Kithar valahol imádkozik, nehogy istene megharagudjon rá (mondjuk, én már unnám, ha valaki egész nap engem szólogatna), Sisor segítségéből akkor se kérne, ha csak ő tudná megmenteni az életét, Jurzon pedig… igazából semmit sem tudott a fiúról. Jó, ha egész útjuk során két szót szóltak egymáshoz, na, nem mintha máshoz beszélt volna.
Akárhogy is, ki kell jutnia és erre egy út van. Igaz ott is vannak démonok, de még ez a legoptimálisabb megoldás.
- A csatorna – mondta ki mintha valami undorító férget nyomtak volna az orra alá. 

Vivere Militare Est VI. rész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése